Οι ευεργετικές ιδιότητες του Κυριακάτικου ήλιου

Οι ευεργετικές ιδιότητες του Κυριακάτικου ήλιου

Ξυπνήηησατεεε; Αν είστε από τις τυχερές που το Σαββατοκύριακο σηκώνεστε από το κρεβάτι στις 10, 11, 12 μπράβο σας και ζηλεύω. Προσωπικά, έχει να μου συμβεί 12 χρόνια… από τη μέρα που ήρθε στη ζωή ο πρώτος μου γιος. Όλη τη βδομάδα τους τραβάω από τα πόδια για να σηκωθούν, να ετοιμαστούν και να φύγουν για το σχολείο. Το Σαββατοκύριακο με τραβάνε αυτά να σηκωθώ από τις 7 το πρωί!! Εγώ, λοιπόν, που έχω ήδη 3 ώρες ξύπνια σας λέω ότι έξω έχει μια υπέροχη μέρα!!

Ούτε σύννεφο δε βλέπω στον ουρανό του Περιστερίου Αττικής και σας συμβουλεύω, αφού κάνετε το “χουζουράκι” σας που λέει και ο μικρός μου, να βγείτε έξω να σας δει ο Ήλιος και να απολαύστε τις ευεργετικές του ιδιότητες!! Η επίδραση του φωτός στη ζωή μας είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Ωστόσο, ο τρόπος και ο χρόνος έκθεσης είναι σημαντικά και κάνουν τη διαφορά. Η έκθεση στο φως του ήλιου είναι πιο ωφέλιμη εάν συμβαίνει το πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα, συνήθως μέσα στην πρώτη ώρα. Αφιερώστε 30 με 45 λεπτά περίπου για πρωινή έκθεση στο ηλιακό φως περπατώντας χαλαρά. Αποφύγετε τα γυαλιά ηλίου. Το ηλιακό φως που φιλτράρεται μέσα από ένα γυαλί, ακόμα και της καλύτερης ποιότητας, μπορεί να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Και αν τρέχετε όλη τη βδομάδα και η σωματική δραστηριότητα Κυριακάτικα σας φαίνεται λίγο βαριά, σας έχω εναλλακτική. Καθίστε στο μπαλκόνι, την αυλή ή το αίθριο αν διαθέτετε, ενώ διαβάζετε το βιβλίο σας ή παίρνετε το πρωινό σας, αρκεί φυσικά το φως να χτυπά απευθείας πάνω σας! Κι αν η μέρα είναι συννεφιασμένη; Ακόμη και όταν φιλτράρεται μέσα από σύννεφα ή βροχή, το φως του ήλιου συνεχίζει να έχει ευεργετικές ιδιότητες και να τις προσφέρει γενναιόδωρα!! Ο ήλιος είναι ένα σημαντικό γιατρικό μια αποτελεσματική θεραπεία, θα έλεγα, που δεν απαιτεί ιατρική συνταγή, ραντεβού, χρήματα ή ετήσια συνδρομή. Εάν είστε και από εκείνες που δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε πολύ τη νύχτα, όπως και εγώ, προσπαθήστε να εκτίθεστε τακτικά στο πρωινό φως του ήλιου. Θα διαπιστώσετε ότι ο ύπνος και η διάθεσή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βελτιωθούν σημαντικά και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή σας γενικότερα!!!

Ας τον απολαύσουμε λοιπόν!! Καλή Κυριακή

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *