Ο ήλιος σύμμαχος της υγείας και της ομορφιάς

Ο ήλιος σύμμαχος της υγείας

Κάτι τέτοιες ηλιόλουστες μέρες σαν τη σημερινή είναι μεγάλο λάθος να μην τις εκμεταλλευόμαστε. Η έκθεση στο ηλιακό φως, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, επηρεάζει ευεργετικά το σώμα αλλά κυρίως την ψυχή μας.

Παραγωγή μελατονίνης κ καλό μας ύπνο

Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει την παραγωγή μελατονίνης που βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας. Όταν κοιμόμαστε σωστά και καλά μόνο οφέλη προσφέρουμε στον οργανισμό μας.

Ενίσχυση του οργανισμού

Πολύ σημαντική είναι η συμβολή του ήλιου στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Είναι γνωστό ότι η έκθεση στο φως του ήλιου αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων δυναμώνοντας τον οργανισμό μας.

Βελτιώνει την… όρεξη

Η έκθεση στον ήλιο βελτιώνει τη λίμπιντο. Σύμφωνα με ευρήματα μελέτης του Πανεπιστήμιου Graz της Αυστρίας μόλις μια ώρα έκθεσης στον ήλιο αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης D και βελτιώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης κατά 69%.

Διώχνει την μιζέρια κ τη γκρίνια

Φυσικά, ας μην ξεχνάμε τις χιλιάδες μελέτες που σχετίζουν την κακοκεφιά και τη μουρμούρα με τον καιρό που μας αναγκάζει να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, ενώ οι ευκαιρίες για έκθεση στο φυσικό φως είναι ελάχιστες.

Είναι νωρίς ακόμα! Πάρτε μια φίλη σας, τον σύντροφό σας, το κατοικίδιό σας ή τα παιδάκια σας κ πηγαίνετε στο πιο κοντινό πάρκο που το “βλέπει” ο ήλιος. Καθίστε σε ένα παγκάκι και χαλαρώστε με κουβεντούλα, αν έχετε παρεούλα, ή ένα καλό βιβλίο, αν είστε μόνη, απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα. Έτσι απλά… Γιατί στα απλά είναι η ευτυχία. Βγείτε λοιπόν τώρα έξω κ αφήστε τον ήλιο να σας “λούσει” με υγεία κ καλά συναισθήματα.

You may also like