Πώς να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Πώς να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

Τα πινέλα είναι τα απαραίτητα εργαλεία για το σωστό μακιγιάζ. Στην αγορά υπάρχουν συνθετικά ή με φυσική τρίχα πινέλα. Ο, τι και να έχουμε επιλέξει θα πρέπει μετά από κάθε μακιγιάζ να καθαρίζονται σχολαστικά, ώστε να μη γίνονται εστία μικροβίων. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο να έχουν απολυμανθεί σωστά γιατί με αυτά ακουμπάμε το πρόσωπό μας και τα μάτια μας και μπορεί να επιβαρύνουν το δέρμα μας ακόμα και να προκαλέσουν ακμή.

Καλό είναι, τα πινέλα να μην τα εκθέτουμε σε εξωτερικό χώρο λόγω μικροβίων και βακτηρίων αλλά να τα αποθηκεύουμε μέσα σε συρτάρι.

Πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ;

Για τους επαγγελματίες mua, τα πινέλα είναι η επένδυση της δουλειάς τους. Επιβάλλεται μετά από κάθε μακιγιάζ η απολύμανσή τους, ώστε να μη μεταφέρονται μικρόβια από το ένα πρόσωπο στο άλλο. Για προσωπική χρήση, καλό είναι τα πινέλα να πλένονται τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Με σαπούνι (αντιμικροβιακό) καθαρίζουμε τα πινέλα με τρεχούμενο χλιαρό νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ το νερό να μην ακουμπήσει το μεταλλικό σημείο του πινέλου γιατί θα το χαλάσει και επίσης δεν τα μουλιάζουμε.

Ένας άλλος, πιο γρήγορος τρόπος είναι με τη χρήση οινοπνεύματος. Πάνω σε χαρτί κουζίνας ρίχνουμε οινόπνευμα και ακουμπάμε σχολαστικά και καθαρίζουμε ένα-ένα τα πινέλα. Τα στεγνώνουμε ξαπλωτά σε μια πετσέτα και ΠΟΤΕ όρθια.

Φροντίζουμε τα πινέλα μας για πιο μεγάλη διάρκεια ζωής και για πιο ωραία μακιγιάζ με την απόλυτη αίσθηση καθαριότητας !!!!!

You may also like