Take your makeup off γιατί χανόμαστε!

Take your makeup off

Ένα από τα πράγματα στα οποία είμαι ορκισμένη fan είναι το να ξεβάφομαι ευλαβικά κάθε βράδυ! Ακόμα και εκείνα τα έξαλλα βράδια των 20+ που γυρνούσαμε μάλλον με ένα παπούτσι στο σπίτι μας γιατί το άλλο είχε χαθεί από τον πολύ χορό (ναι ναι η γενιά μας χόρευε !!) πάντα μα πάντα ξεβαφόμουν!

Δεν υπάρχει πιο σημαντικό βήμα στη ρουτίνα μιας γυναίκας από το καθαρίζει το δέρμα της το βράδυ από το makeup και από τους ρύπους της ημέρας. Μιας και το βράδυ γίνεται όλη η ανάπλαση στο δέρμα μας είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρό και σωστά ενυδατωμένο!

Για να το πετύχουμε να ο τρόπος στα επόμενα βήματα:

i) Επιλέξτε ένα προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ σε μορφή balm.

Μια μικρή ποσότητα στο χέρι μας θα λιώσει όλο το μακιγιάζ τρίβοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις όλο το πρόσωπο, μάτια, χείλη. Μόλις λιώσουν όλα και βεβαιωθούμε ότι ακόμα και η μασκαρά μας έχει απομακρυνθεί πάμε στο επόμενο βήμα.

ii) Παίρνουμε ένα βαμβακερό πανάκι ντεμακιγιάζ πολλαπλών χρήσεων

Κυκλοφορούν στο εμπόριο πάρα πολλά. Εναλλακτικά, μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα παλιό μας πετσετάκι. Το βρέχουμε με χλιαρό νερό, το στραγγίζουμε καλά και αφαιρούμε όλο το λιωμένο μακιγιάζ από το balm από το πρόσωπό μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί πλήρως!

iii) Αφού έχουμε κάνει το μεγαλύτερο κομμάτι του ντεμακιγιάζ, ήρθε η ώρα να πλύνουμε το πρόσωπό μας

με ένα απαλό σαπούνι καθαρισμού κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις! Αν διαθέτουμε και κάποια ηλεκτρονική συσκευή καθαρισμού αυτή είναι η στιγμή εννοείται να τη χρησιμοποιήσουμε.

iv) Αφού σκουπίσουμε το πρόσωπό μας ταμποναριστά με μια πετσέτα -δεν τρίβουμε ποτέ, οι ρυτίδες περιμένουν στη γωνία- βάζουμε σε ένα βαμβάκι λίγο micellar νερό (χωρίς λάδι) και κάνουμε ένα πέρασμα το πρόσωπο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο προϊόν ακόμα έχει μείνει πάνω!

v) Πέμπτο και τελευταίο βήμα που δεν πρέπει να παραλείψουμε σε αυτό το σημείο, είναι η τονωτική λοσιόν μας. Με αυτόν τον τρόπο επαναφέρουμε το ph της επιδερμίδας μας πριν τοποθετήσουμε οτιδήποτε άλλο μετά!

Όσο για το τι ακολουθεί μετά…; Ένα εκτενές βραδινό skincare routine φυσικά…

Take your makeup off, λοιπόν και Stay in touch sparkle ladies…

You may also like