Η πραγματική άνοιξη έρχεται τον Μάιο

Ο πιο όμορφος μήνας του χρόνου είναι εδώ!

Ο καιρός είναι πιο ζεστός, ο ήλιος πιο λαμπερός και η μέρα όσο πάει γίνεται και μεγαλύτερη! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι που αγαπάμε τον Μάιο. Κάποιοι είναι εμφανέστατοι και άλλοι πάλι που μας κάνουν να χαμογελάμε και να έχουμε μια ανεβασμένη ψυχολογία χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Στην πραγματικότητα, κρίσιμο ρόλο στη διάθεσή μας παίζει ο καιρός. Διανύουμε περίοδο μεγαλύτερης ηλιοφάνειας και θερμοκρασίας, ενώ η φύση αναγεννάται. Λογικό είναι και εμείς να βιώνουμε ένα αίσθημα ευφορίας που μας κάνει αυτομάτως να υιοθετούμε μια πιο αισιόδοξη στάση προς τη ζωή.

Με το καλημέρα φέρνει την αργία. Και extra bonus για φέτος, το τέλειο τριήμερο που δημιούργησε. Η εργατική Πρωτομαγιά ως εθνική εορτή καθιερώθηκε στην Ελλάδα από τον Ιωάννη Μεταξά, στις 7 Απριλίου 1937 και γιορτάζεται από τότε κάθε χρόνο. Εύχομαι να εκμεταλευτήκατε τη φετινή συγκυρία και να οργανώσατε mini διακοπούλες με τους αγαπημένους σας. Ο καιρός ήταν σύμμαχος!  Ιδιαίτερα αν σας αρέσει η ιστιοπλοΐα και το windsurfing. 

Βγάζω τα καλοκαιρινά!!

Μεταξύ μας αυτό δεν το λες και καλό…όταν τα τελευταία 3 χρόνια όλο και περισσότερα ρούχα ξαναμπαίνουν πίσω στη θέση τους, αφού εγώ δε μπαίνω μέσα με τίποτα… αλλά οκ. Ξαλαφρώνουν οι ντουλάπες μου, τουλάχιστον και γεμίζουν με πιο χαρούμενα χρώματα.

Ξεκινάει ο προγραμματισμός των καλοκαιρινών διακοπών

Παραδοσιακά κάθε χρόνο αυτό το μήνα στην εταιρία όπου εργάζομαι κυκλοφορεί εκείνο το αρχείο που δηλώνουμε τις μέρες που θέλουμε να λείψουμε. Ευτυχώς τα βρίσκουμε πολιτισμένα και αποφεύγουμε να κυλιστούμε στα πατώματα ή να χαλάσουμε τις ωραίες κώμες μας. Και κάπου εκεί αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και τα όνειρα για αμμουδιές, μακροβούτια, χαλαρές βόλτες σε σοκάκια και όλα αυτά τα υπέροχα που κάνουμε στις καλοκαιρινές διακοπές.

Η γιορτή της μητέρας

Γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά με 3 άντρες μες το σπίτι εκείνη τη μέρα νιώθω σαν βασίλισσα. Παίρνω πολλές αγκαλιές, φιλιά, όρκους αιώνιας αγάπης, λουλούδια και ζωγραφιές. Είναι μια σημαντική μέρα για όλες τις μανούλες που είναι δίπλα στα παιδιά τους με όλους τους τρόπους και όλες τους τις δυνάμεις και αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό μας.

Παγκόσμια ημέρα χωρίς δίαιτα!!!

Γιορτάζεται στις 6 Μαΐου και καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική την Μέρι Έβανς-Γιανγκ. Ουσιαστικά η Μέρι μας προτρέπει να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ. Χμ.. συνηθίζω να τιμώ τη μέρα αυτή όπως της πρέπει. Με μια άκρως ελεύθερη διατροφή δηλαδή και μια εμπειρία γαστρονομικής απόλαυσης χωρίς αύριο!

Διασκέδαση σε εξωτερικούς χώρους

Πραγματικά είναι υπέροχο να βλέπεις τους ανθρώπους έξω να απολαμβάνουν το ποτάκι τους ή το φαγητό τους στην πόλη ή στην πανέμορφη Ελληνική επαρχία μας. Ολάνθιστες αυλές, κήποι που θυμίζουν εξοχή, τραπεζάκια στα πεζοδρόμια, bar και ψηλά σκαμπό στα πλακόστρωτα σοκάκια, μουσική, κόσμος που διασκεδάζει. 

Αγαπάμε τον Μάιο! Ήρθε με την αργία του από την πρώτη μέρα, τα πανέμορφα λουλούδια του και τον λαμπερό του Ήλιο για να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας προετοιμάσει για ένα υπέροχο καλοκαίρι. 

Καλό μήνα κορίτσια 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *