Σκέφτεσαι να αλλάξεις καριέρα; Why not?

superwoman

Πολλές φορές ίσως νιώθεις ότι χρειάζεσαι μια αλλαγή στην καριέρα σου, έχεις κουραστεί να κάνεις τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα και θέλεις να δοκιμαστείς σε κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό. Όμως, από την άλλη πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να νιώθει πανικό όταν κάνει τέτοιου είδους σκέψεις και δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί, με αποτέλεσμα να συμβιβάζεσαι ξανά και να αφήνεις τον χρόνο να περνάει. 

Αυτό το “φαινόμενο” έχει εξήγηση και δε συμβαίνει μόνο σε εσένα. 

Όταν εργάζεσαι σε μια επιχείρηση για πολλά χρόνια θεωρείς ότι αυτός ο χώρος αποτελεί για εσένα την μοναδική σου επιλογή και ότι έξω από αυτόν οι επαγγελματικές ευκαιρίες είναι αρκετά περιορισμένες. Κάποιες φορές συνηθίζεις και ξεχνάς το προσωπικό σου όφελος. Δημιουργείς φιλίες με τους συναδέλφους σου και μπερδεύεις τις επαγγελματικές με τις προσωπικές σου σχέσεις. Αποκτάς συναισθήματα για τον χώρο στον οποίο εργάζεσαι και θεωρείς “προδοσία” το ενδεχόμενο να αναζητήσεις κάποια άλλη εργασία.

Από τη μια πλευρά, όμως, μπορώ να σε καταλάβω. Η εποχή που ζούμε είναι ιδιαιτέρως απαιτητική και με αυτή τη δουλειά νιώθεις ασφάλεια, έχεις έναν ικανοποιητικό μισθό, την ξέρεις καλά, αφού την κάνεις χρόνια, και δε θέλεις να πάρεις το ρίσκο της αλλαγής.

Αλήθεια, όμως, μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς τι θες εσύ πραγματικά και με ποιους τρόπους θα εξελιχθείς και θα ανανεωθείς επαγγελματικά;

Μάθε πως ποτέ δεν είναι αργά για να δημιουργήσεις το δικό σου success story και η προσωπική σου ανέλιξη και ανάπτυξη είναι στο δικό σου χέρι, κυρίως. Εάν δεν κυνηγήσεις εσύ τα όνειρα και τους στόχους σου τότε ποιος; Προσανατολίσου, λοιπόν, σε ένα κλάδο, τομέα ή επιχείρηση που βλέπεις θετικές προοπτικές.

Κάνε έρευνα! 

Αναζήτησε τις ευκαιρίες και τους οργανισμούς που θα επενδύσουν σε εσένα, που θα μπορείς να πάρεις και να δώσεις, να γίνεις καλύτερος και να φτάσεις ψηλά. Εστίασε, κυρίως, στο μακρινό μέλλον και όχι στο παρόν. Σκέψου τι θέλεις να πετύχεις σε 5 – 10 χρόνια, ποιος είναι ο στόχος σου και βάλε πλώρη για αυτόν. Δεν υπάρχει όριο στην εξέλιξη, φτάσε εκεί που θέλεις εσύ, αρκεί να τολμήσεις!

Ξεκίνα για την αλλαγή, μη φοβάσαι!

Μόνο εάν αφήσεις το ένα κλαδί και πιαστείς από ένα άλλο θα μπορέσεις να καταλάβεις τι πραγματικά ταιριάζει σε σένα, ποιες είναι οι δυνάμεις σου και μέχρι πού μπορείς να φτάσεις. Πάρε το ρίσκο, κάνε ένα καινούριο βήμα στη καριέρα σου και μην ξεχνάς

Αν δε σου αρέσει εκεί που βρίσκεσαι, κουνήσου, δεν είσαι δέντρο! Μη ριζώνεις σε μέρη που δεν είναι εύφορα για εσένα!

You may also like