Γιατί το digital marketing είναι απαραίτητο για την επιχείρησή σας

digital marketing

Είτε έχετε επιχείρηση για χρόνια, είτε μόλις για μια μέρα, ένα πράγμα που δε μπορείτε να εξασφαλίσετε είναι η αποτελεσματική προσέγγιση και αλληλεπίδραση με το κοινό-στόχο σας. Μπορεί να θεωρείτε συχνά το marketing ως έξοδο αφού η προβολή διαφημίσεων κοστίζει χρήματα, ανεξάρτητα από το μέσο που χρησιμοποιείτε. Το παραδοσιακό marketing (διαφημιστικά φυλλάδια, πινακίδες, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά spot) δεν είναι φθηνά. Εκτός αυτού, δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα ούτε και να το μετρήσουμε με ακρίβεια.

Από την άλλη πλευρά, ψηφιακά μέσα όπως η Google, το Facebook και το Instagram είναι πιο οικονομικά και με πιο λεπτομερή στόχευση του κοινού. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να τρέξετε μια καμπάνια με μόλις 5 ευρώ!

Στοχευμένο κοινό

Όταν κάνετε διαφημιστική καταχώρηση σε μια εφημερίδα, το κοινό σας είναι οι αναγνώστες της. Όταν κάνετε μία διαφήμιση σε τηλεοπτικό κανάλι, το κοινό σας είναι όλοι οι τηλεθεατές που βλέπουν το συγκεκριμένο κανάλι τη συγκεκριμένη στιγμή. Συνεπώς, σε πολλές περιπτώσεις είναι κάπως δύσκολο να προσαρμόσετε τα μηνύματά σας για ένα πιο συγκεκριμένο κοινό. Για παράδειγμα, η ηλικία του κοινού που απευθύνεστε είναι ένας πονοκέφαλος. Τι εννοούμε; Οι 18χρονες και οι 55χρονες δεν ανταποκρίνονται στις ίδιες διαφημίσεις.

Με ελάχιστο κόστος τα ψηφιακά κανάλια marketing σας επιτρέπουν να στοχεύσετε το κοινό σας με βάση την ηλικία, το φύλο, την τοποθεσία, τα ενδιαφέροντα και πολλά ακόμα σημαντικά στοιχεία. Επίσης, στην περίπτωση που δε γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του κοινού που θα προτιμούσε να αγοράσει από εσάς, τα δωρεάν εργαλεία αναλυτικών στοιχείων της Google ή και του Facebook σας δείχνουν τα ακριβή χαρακτηριστικά των ατόμων που ακολουθούν τη σελίδα σας στα social media ή επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

Γνωριμία με το brand

Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή διαφήμιση για την προώθηση του brand σας, ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, ζείτε με την ελπίδα ότι το κοινό-στόχος θα την παρατηρήσει. Είτε αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περνάει από τη στάση για να δει την αφίσα, είτε να δίνει προσοχή στα ραδιοφωνικά spot όταν σταματάει η ροή του προγράμματος. Και γενικότερα θα εύχεστε οι πελάτες να βρίσκονται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Στην πραγματικότητα, σήμερα, στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού οι περισσότεροι καταναλωτές είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο για πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας.

Μέσω των ψηφιακών καναλιών και του digital marketing, μπορείτε δυνητικά να προσεγγίσετε το κοινό σας κάθε φορά που τσεκάρει το κινητό ή το laptop του. Και αν θέλετε να προσεγγίσετε ένα απόλυτα συγκεκριμένο κοινό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε.

Lead Generation

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με το παραδοσιακό μάρκετινγκ είναι η δυσκολία στην παρακολούθηση των αποτελεσμάτων. Δηλαδή, πόσο ακριβώς απέδωσε η διαφήμισή σας. Στο digital marketing, οι agents είναι σε θέση να σας πουν ακριβώς και με αδιαμφισβήτητα στοιχεία πόσα άτομα είδαν τη διαφήμισή σας, και πόσες ήταν οι μετατροπές σε πώληση.

Στις digital διαφημίσεις μπορείτε να επισυνάψετε φόρμες ενδιαφέροντος για τα προϊόντα/υπηρεσίες που θα προβάλλετε. Αυτό σας επιτρέπει να γνωρίζετε με βεβαιότητα πόσα άτομα ανταποκρίθηκαν στη διαφήμιση με τον επιθυμητό τρόπο. Επιπλέον, συγκεντρώνετε στοιχεία δυνητικών πελατών, όπως για παράδειγμα το e-mail και το τηλέφωνό τους, ώστε να επανέλθετε εκ νέου με μια e-mail marketing campaign.

Διατήρηση Πελατών

Η τεχνολογία σας δίνει ατελείωτες ευκαιρίες να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες σας, μέσω των αξιολογήσεων, των post στα social media ή μέσω newsletter. Στα ψηφιακά κανάλια μπορείτε να απαντήσετε στα σχόλια ενός προβληματισμένου πελάτη δημόσια και έτσι να διώξετε τις ανησυχίες του απαντώντας στον προβληματισμό του.

Επιπλέον, δείχνετε σε όσους διαβάσουν την κριτική την απάντησή σας, το πόσο υπεύθυνα και άμεσα αποκρίνεστε στους ήδη υπάρχοντες πελάτες σας. Η αλληλεπίδραση με πελάτες που είχαν μια θετική εμπειρία με την εταιρεία σας μπορεί να δημιουργήσει μια πιστή κοινότητα γύρω από το brand σας στον ψηφιακό κόσμο.

Μείνετε συνδεδεμένοι με τους πελάτες σας

Δε θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να πούμε ότι το παραδοσιακό μάρκετινγκ δεν είναι αποτελεσματικό για τη μετάδοση του μηνύματός σας. Όμως, είναι αλήθεια πως αν θέλετε να αλληλεπιδράσετε πραγματικά με τους πελάτες σας, τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από το digital marketing.

Πηγή: https://www.oh-creatives.com/ 

You may also like