New Year’s Resolution

New Year's Resolution

Another one bites the dust, λοιπόν, και ήρθε η ώρα για τον απολογισμό της χρονιάς και για το New Year’s Resolution. Έχω χορτάσει, βέβαια, από resolutions κάθε χρόνο που σχεδόν ποτέ δε γίνονται πραγματικότητα, αλλά φέτος λέω να κάνω την έκπληξη στον εαυτό μου και να τηρήσω αυτά που θα υποσχεθώ (όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην εκτεθώ και στους αναγνώστες μας). Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να προσέξω πολύ καλά τι θα μου υποσχεθώ. Δε θέλω να είναι άπιαστοι στόχοι, ούτε στόχοι που θα με αγχώσουν. Θέλω μάλλον να είναι στόχοι που θα με εμπνεύσουν και θα με κινητοποιήσουν.

Για να δούμε, λοιπόν.

Καλύτερος μηνιαίος οικονομικός προγραμματισμός

Αυτό δεν το συζητώ πρέπει να το τηρήσω. Δε με παίρνει, δηλαδή, να κάνω κι αλλιώς. Αν έχουμε σταθερό εισόδημα κάθε μήνα και ξέρουμε τι μπαίνει στο ταμείο μας κάθε μήνα, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουμε έναν σωστό προγραμματισμό. Ο στόχος μου είναι, έστω στα 38 μου χρόνια, να ξεκινήσω να κάνω αποταμίευση. Αυτή τη μαγική λέξη που μου φαίνεται απλά ουτοπική και αδύνατη στις μέρες μας. Όμως, αν μπορούν κάποιοι φίλοι και γνωστοί μου, τότε σίγουρα θα μπορώ κι εγώ. Ας περιορίσω εν ανάγκη τις εξορμήσεις μου στο σαλέ μου στο Άσπεν…

Πιο υγιεινή διατροφή

Βλέπετε, δε λέω “Υγιεινή διατροφή”, λέω “πιο”. Η αλήθεια είναι ότι με τους ρυθμούς που τρέχει η ζωή μας, εν προκειμένω η δική μου, αλλά φαντάζομαι λίγο-πολύ όλων μας, αυτό που με παρηγορεί μετά από μια μέρα κόλαση είναι τα σουβλάκια, οι πίτσες και οι κρέπες και φυσικά το να μη δαπανήσω μια ώρα τουλάχιστον στην κουζίνα. Αυτό πρέπει να αλλάξει, γιατί η τοξίνη έχει βαρέσει κόκκινο και τα τριγλυκερίδια κάνουν πάρτυ. Οπότε, ας περιορίσουμε (βάλτε κι εσείς ένα χεράκι ρε παιδιά) το comfort food και ας μπλεχτούμε λίγο στη δημιουργικότητα της κουζίνας μας. Αφού κατά βάθος μας χαλαρώνει και σίγουρα φροντίζει καλύτερα το σώμα μας. Από συνταγές; Άλλο τίποτα. Η Google είναι φίλη μας κι εκεί μέσα βρίσκεις τα πάντα και για όλες τις ορέξεις.

Tip: σε αυτό θα βοηθήσει αν κάνουμε και ένα εβδομαδιαίο πλάνο με το διατροφολόγιο όλης της εβδομάδας, ώστε να προγραμματίσουμε σωστά και τα ψώνια μας (extra point: αυτό βοηθάει και στην αποταμίευση που είπαμε παραπάνω)

Η υγεία πρώτα

Η αλήθεια είναι πως ακούμε συνέχεια γύρω μας για διάφορες αρρώστιες. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ακούω συνέχεια “Καλή Χρονιά με υγεία”, αλλά δεν την είχα υπολογίσει ποτέ πολύ σοβαρά αυτή την ευχή. Θες γιατί ένιωθα άτρωτη? Θες γιατί <κακώς> τη θεωρούσα δεδομένη? Το θέμα είναι ότι μεγαλώνοντας, το θέμα “Υγεία” μας απασχολεί όλους εντονότερα. Φέτος, όμως, με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας νιώθω την ανάγκη να προστατέψω αυτό το ύψιστο αγαθό. Τόσο τη δική μου υγεία, όσο και των ανθρώπων (και των ζώων) γύρω μου. Οπότε υπόσχομαι και δεσμεύομαι ενώπιόν σας, κάθε επιλογή που θα κάνω από σήμερα και μετά να έχουν ως κεντρικό άξονα τη φροντίδα της υγείας μου! Είτε αυτό σημαίνει πιο συστηματική γυμναστική, ή καθημερινό περπάτημα, ή μεγαλύτερες βόλτες με το σκυλί, είτε περισσότερο meditation.

Λιγότερο Netflix περισσότερο skill gaining

Το τερματίσαμε το Netflix 2 χρόνια με καραντίνες και κόντρα lockdown. Σειρές, ταινίες, binge watching, όλα τα κάναμε. Φτάνει λίγο ένα διάλειμμα. Έχουμε τόσα πολλά να μάθουμε και τόσα skills να αποκτήσουμε. Με ό,τι κι αν καταπιάνεται κανείς, όποιο κι αν είναι το επάγγελμά του, πάντα υπάρχουν περιθώρια να εξελιχθεί και να το πάει ένα βήμα παρακάτω. Υπάρχουν τόσα skill assessments, άλλα δωρεάν, άλλα επί πληρωμή. Οι επιλογές είναι πραγματικά απεριόριστες για όποιον θέλει να βελτιώσει τα skills του και γιατί όχι να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση εργασίας.

Αν δεν εργάζεστε, τότε τι καλύτερο από το να ξεκινήσετε ένα νέο hob. Κάτι που θα εκφράζει τη δημιουργικότητά σας και θα ζωντανεύει την ενέργεια που έχετε να δώσετε.

Περισσότερες εκδρομές

Pelion. photo Emotional Frames

Απαραίτητο και αδιαπραγμάτευτο. Το μυαλό μας δέχεται καταιγισμό πληροφοριών και μάλιστα αρνητικών πληροφοριών κάθε μέρα. Πρέπει να αποφορτίζεται. Αλλιώς θα καεί. Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια επιζητώ περισσότερο την επαφή με τη φύση, αλλά οπουδήποτε κι αν επιλέξετε να κάνετε μια εξόρμηση, έστω ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι το μυαλό και η ψυχολογία σας θα σας ευγνωμονεί. Κανονίστε το άμεσα.

Χαλάρωση

Όλοι έχουμε δικαίωμα στη χαλάρωση και στην τεμπελιά. Προσωπικά, θα ορίσω μια ημέρα την εβδομάδα (μάλλον την Κυριακή για πρακτικούς λόγους) που δε θα κάνω τίποτα απολύτως που δεν θέλω. Καθημερινά καταπιεζόμαστε λιγότερο ή περισσότερο για έναν σωρό λόγους. Δε χρειαζόμαστε κανέναν λόγο, όμως, για να κάτσουμε στον καναπέ και να μην κάνουμε απολύτως τίποτα αν έτσι νιώθουμε. Μας αξίζει. Δουλεύουμε πολύ, κουραζόμαστε πολύ, καταπιεζόμαστε πολύ. Έστω μία μέρα ας ακούσουμε αυτό που ζητάει το σώμα μας και ας το ακολουθήσουμε.

Στα πλαίσια της χαλάρωσης, εμπίπτει και το απαραίτητο skincare για το ταλαιπωρημένο μας μουτράκι. Αν ζείτε σε κάποιο ορεινό χωριό, ή σε ένα νησί δίπλα στη θάλασσα τότε μάλλον έχετε προσωπάκι φράπα οπότε, αυτό το tip δε σας απασχολεί πολύ. Παρ΄όλα αυτά αν θέλετε να το ακολουθήσετε μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Περισσότερος χρόνος χωρίς οθόνες

Αν κάτι μας έλειψε τα τελευταία 2 χρόνια είναι η προσωπική επαφή. Κολλώντας σε μια οθόνη χάνουμε την αίσθηση του χρόνου, ενώ δεν αντλούμε τίποτα το ουσιαστικό από αυτό. Περάστε περισσότερο χρόνο έξω από το σπίτι, είτε μόνοι κάνοντας έναν περίπατο, είτε με φίλους. Ξεχάστε το τηλέφωνο στο σπίτι. Ή έστω μέσα στην τσάντα. Μην έχετε το νου σας συνέχεια μη τυχόν χτύπησε το κινητό ή ήρθε κάποια ειδοποίηση στο Instagram. Ας ξαναθυμηθούμε την προσωπική επαφή που στερηθήκαμε τους τελευταίους αρκετούς μήνες και ας εκτιμήσουμε περισσότερο τις στιγμές που περνάμε μακρυά από τις οθόνες. Η ζωή είναι εκεί έξω.

Θα μπορούσα να γράψω άλλους τόσους στόχους και προτάσεις, αλλά επιλέγω να το κλείσω εδώ για να είμαι σίγουρη ότι θα τους τηρήσω. Κάντε κι εσείς μια λίστα με αυτά που θεωρείτε εσείς σημαντικούς στόχους για το 2022 και κάντε τα αδύνατα δυνατά να είστε συνεπείς με τον εαυτό σας.

Happy New Year Sparkle Girls!!!

You may also like